2019. november 14., csütörtök

Vanvíz, vanélet

Visszaolvasva a blogot észrevettem, hogy adós maradtam a vízbekötéssel, ha már megért két külön bejegyzés akkor befejezem a történetet.
Előzmények itt: folyó ügyekBÁCSVÍZ megint

Nem is tudom hány alkalommal hívtam őket és jártunk bent a Bácsvíz irodában mire sikerült megállapítaniuk, hogy pontosan mi történt és miért és mikor. Kiderült, hogy mivel az előző tulaj lelépett és nem rendezte feléjük a ca. 5.000 ft-os tartozását jobbnak látták feltúrni az utcát és elvágni a fővezetéket, mint (ahogy a többi szolgáltató egyébként rejtélyes módon meg tudta oldani) bejutni az ingatlan területére és leszerelni a mérőórát....

Szerintük az egyetlen megoldás, ha megterveztetjük mint egy új bekötést, kifizetjük a tervezés és bekötés és egyéb díjakat és akkor lesz víz. Majd.

Ironmann ekkor vette elő nagy kiterjedésű kapcsolati tőkéjét, telefonálgatott párat és kiderült, hogy a valakinek a valakijének a valaije az egyik főnök valamelyik részlegen (ilyesmiket én nem tudok megjegyezni, de erre van Ironmann tartva) ő intézkedett nekünk pár hetet, ami alatt egyébként a másik szálon elkészült a vízbekötési terv nem tudni hogyan mert állítólag nekik nincs meg az előző, de kint sem voltak nálunk felmérni a terepet, mégis tudták hol az akna, és milyen mély, és hogy áll benne a vezeték, de úgy csinálták meg a tervet mintha nem lenne ott semmi, és el akartak kérni 250.0010 ft-ot arra, hogy a már meglévő aknát kiássák, lebetonozzák, lefedjék, becsövezzék, visszatemessék a földet stb. amikor végig olvastam azt hittem rám küldték valamelyik kandi kamerás műsort....
Említett ismerős ismerőse intézkedése folytán fel tudták végre fogni, hogy csak és kizárólag az utcán kell felásni egy kb. méter x méteres darabot, ahol rá kell csatlakoztatni az elvágott vezetéket a főcsonkra és visszatemetni.
Időben nem tudom már mikor történt ez meg, vártunk rá sokat az biztos, de  valamikor 2014. nyarán sikerült vizet csiholni a csövekbe és hálistennek a töredékébe került mint amit le akartak húzni rólunk.

Arra nagy szemekkel csodálkoztak, hogy milyen szép új vízóránk van, mi pedig mélyen hallgattunk róla, hogy azt pont ők cserélték ki nemrég, jobb a békesség.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése