2019. november 18., hétfő

körtefa

Egyrészt sírok, mert a........ poloskák miatt a körte nagy része még nyáron lehullott, amit szeptemberben sikerült összegereblyézni, potyogó könnyeimmel segítettem a rothadási folyamatot. Másrészt nevetek, mert ami megmaradt az nagyjából jó, már szüreteltünk Józsikával a szuper 500 ft-os gazdaságos gyümölcsszedő célszerszámmal. Apró hátráltató tényező, hogy 1: akkora a hasam, hogy nem nagyon tudok lehajolni a már lehullott darabokért, 2: a fa kb 10 méter magas, és persze a legszebbek és legnagyobbak a tetején vannak alig érek el valamit, de megoldottam:

1 felmosó, 1 seprű és egy teleszkópos ablakmosó nyeléből összeállított gyümölcsszedő, szabadalmaztatom :)

Közben persze a fakitermelésből származó szuper földes gödörben Józsika tobzódhat a munkagépekkel, Lédi pedig folyamatosan a sarkamban van, mert amúgy nem érdekli a körte, de ha én eszem akkor mégis, tehát ha találok egy ehető darabot és beleharapok, egyből jön a bociszemekkel, a halk farokcsóválással, hogy az biza neki élet-halál kérdése, és azonnal meg kell ennie, és ne legyek szívtelen.....

"kéééremszééépen....."

A macska már nem folyt ebbe bele, kicsit messzebbről ücsörgött az "ez hülye" nézéssel :P

"kutyák...."

Még mindig hihetetlen, hogy a kert kezd kertre hasonlítani, keresztanyám be is indult, már készíti össze a szamóca, málna és egyéb palántákat, virágokat, pedig még a gyomirtó se lett elvetve.

Nem baj, örülök minden gazak, tervezgetek, rajzolgatok, bár a legoptimálisabb hely a fény-árnyék viszonyok és a föld forgása tekintetében a kert kellős közepén lenne, van egy olyan érzésem, hogy a fiúk ebbe nem fognak bele menni. Ironmann igazából veteményt se akar, de majd a dinnyetermesztési ambícióimmal megpróbálom meggyőzni az igazamról ;)

Jövőre kell keresnem valakit aki ért a metszéshez és valahogy rendbe kell tenni a fákat, mert még így is, hogy több mint fele lehullott összeszedtem 6 láda körtét, és még van rajta :)

A körtefa.
A termés.
A gyermek. Lessük a denevéreket és a repülőket az udvarban
A kutya. Védi a leveleit az ádáz levélgereblye támadástól
A macska. Amikor épp nem vet meg semmiért tök cukin tud nézni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése