2018. szeptember 18., kedd

mégis marad

Városiparaszt-falvi híreink: "Elegem van a nézelődőkből!!!"

Jönnek, körbehümmögik a házat, aztán távoznak, rosszabb esetben nekiállnak nyávogni, hogy milyen nagy a kert, mekkora a ház, ez túl nagy nekik, meg különben is kell rá költeni. Persze hogy kell, minden házra kell. úgyhogy ma felszívtam magam, és mindenhonnan levettem a hirdetést.

Inkább belevágunk mi a felújításba megint és még mindig, minthogy még egyszer végignézzem, ahogy fancsalodva méregetik az otthonom! Aztán meg alkudnak 8 milliót! mert annyit kell rá költeni. na persze. ha lenne annyi pénzem magam újítanám fel...

kedvenc beszólásaim:

"a képeken nem tűnt ennyire nagynak" - ja mert a leírt 190 négyzetméter az nem nagy, biztos félrefényképeztem, vagy a padláson jártam közben... hmmm

"hű, mekkora az emelet" - pont mint a földszint.

"hát itt van még munka bőven" -...........................

"hát erre még legalább 15 milliót rá kell költeni" - akár 150 milliót is, sőt le is lehet rombolni a földig, végülis már úgyis mindegy. (megjegyzem írtam a hirdetésben, hogy minimum 5 millió még a befejezés, 15 millióból már napelemes térkövezés lenne, fűthető kutyaházzal)

"hű ez a kert jó gazos" - miután azt is leírtam a hirdetésben, hogy nem gondozzuk, mire gondolt? jó biztos nem arra, hogy konkrétan nem látni át a gaz felett, de ne már.

"és mi van a fólia felett?" - a sixtus-kápolna mennyezete, csak nekünk olyan derogáló lenne mutogatni, így betakartuk.

-panasz vége- uh, ez jól esett!

Szóval most megint ott tartunk, hogy honnan szerzünk pénzt rá, de főleg, hogy honnan szerzünk szakEMBERT a műveleti területre, mert a burkoló is már 2 hónapja jön, és még novemberig nem várható....

Ha egyszer ide sikerül varázsolnom egy szakit, biztos rá zárom a kaput és nem mehet el amíg be nem fejezte amit elkezdett. Hideg-meleg élelem van, wc meg lesz. ha megcsinálja.

Ezért most latolgatom az elvégzendő feladatokat:

-wc burkolást befejezni
-2 db mosdókagyló, 2 db wc-deszka, 1 db wc-csésze  beszerzése
-bejárati ajtó csere,
-4 ablak csere
-hálószoba ajtó kialakítása és egy csukható ajtó felhelyezése,
-nappali-előszoba átjáró-ajtó undorító lambériás burkolatának veszekedés utáni cseréje, (lőn: ironman szerint EZ szép.)
-kazánba legalább az egyik átjáró-ajtó cseréje egy bejárati ajtóra hogy ne legyen akkora a hőveszteség arra.
-garázs bejárati ajtajának cseréje
-tetőtéri ablakok csere vagy fóliázás
-maradék ablak-ajtó kávázás
-nappali-konyha-fürdő-wc mennyezet gipszkartonozás
-mennyezeti világítás kialakítása (MÉG MINDIG a sarokban lógó vezetékekre kötött 1 db izzó világít be egy-egy helységet.)
-villanyvezetékélest befejeztetni
-udvarra csap, szivattyúcsere
-fürdőbe zuhany felszerelése, többi csap csere
-konyha-nappali-előszoba burkolás,
-kazánház-átjáró burkolása
-mindenhol csiszolás-festés
-emeletre egy rendes szigetelt feljáró ajtó készítése
-elő-udvar újrabetonozása és/vagy térkövezése,
-esetleg a nagykapu cseréje
-kazánajtó és ablak cseréje
-a "beugró" felfalazása és lebetonozása, burkolása, hogy legyen a földszinten 2 szoba, és így száműzhessem Józsikát (és vélhetőleg magamat is) éjszakára, hátha alszom már így 4 év után.
-a 2. udvar felőli házfal javítása, kazánfalazat szigetelése az udvar felől, teljes udvari falazat feljavítása, festése.
-2. udvar betonozás kijavítása, emésztő és kút végleges lezárása

és HA belefér az anyagiakba:
a belső udvari rész szigetelése (csak az van téglából, a többi vályog)
a ház előtti járda és kocsibeálló egységes betonozása és/vagy térkövezése

és még nem beszéltünk olyan dolgokról, hogy jó lenne már a 20 éves ágyat lecserélni, mert lassan mi tartjuk őt éjszaka és nem fordítva, alig alszunk már csak ezért is. jó lenne ha lennének szekrények, amikbe el tudok pakolni, és nem a nagyi régi szekrényei amik majdnem összedőlnek, vagy  összeszerelős csővázas szekrény. egy igazi szép és masszív és naaaagy szekrényt szeretnék.... aztán jó lenne egy új konyhabútor, és egy új ebédlő asztal, olyan amire a keresztapám nem támaszkodott rá és nem dőlt össze ijedtében :D (megjegyzem ő az aki az udvartakarításnál belelépett a szerelőaknába és kibicsaklott a bokája, 3 napig jajgatott) lassan meghal a számítógépünk is, úgyhogy azt is cserélni kell, és mondtam már, hogy átvertek a "vasasszonnyal"(mosogatógép)?
ja, és jó lenne kijavítani a hátsó kerítést, vagy inkább felhúzni egy 3 méteres falat, hogy ne lássam a konyhából még mindig a szomszédot.

Szóval ezt a légvárat építjük most, aztán majd meglátjuk.képek később, mert otthon már nem marad időm bejegyzést írni, ezt is 2 napja vár már a közzétételre :P

Folyt köv: szőke nő és a fűkasza első találkozása....





2 megjegyzés:

  1. Ez így ijesztő, de legnagyobb baj a mesterek hiánya. Nincs az ismeretségi körben ügyes ember, sokat megcsinálnak ami nem annyira szakmunka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az a baj a burkoló is ismerős, és persze hozzánk jön utolsó utánra. még júliusban kezdte el burkolni a 2 négyzetméteres wc-t... és majd talán jön novemberben. talán. hát meglátjuk, aztán lehet, hogy az egészből semmi nem lesz, de tervek vannak, jó lenne valamerre előre mozdulni

      Törlés