2018. szeptember 20., csütörtök

konyha

A mosogatógép apropóján akkor jöjjön egy bejegyzés végre a felújításról is, témánál maradva a konyhára gondoltam, mert az volt a leg szívatósabb végül is már majdnem "kész" csak apróságok vannak elmaradva, mint a csiszolás, festés.... ja meg a plafon.
Gondoltam időrend helyett inkább helyiségekben posztolok, átláthatóbb lesz.

Szóval a konyha.

Amikor megvettük, ez a helyiség volt a nappali, (legalábbis úgy gondoltuk) igen érdekes kis doboz. Volt benne egy villanyóra, gázkonvektor, (csak itt az egész házban) ajtó az első udvarra, ahonnan szépen betört egy csomó borostyán inda természetesen, csak mert szeretem.











első körben kiszedtük a júra korból származó ajtót és ablakokat, helyükre újak kerültek, a történtekről mint "majdnem összedőlt a ház" címmel emlékeztünk meg.








Az erkélyajtó külön posztot érdemel, mert a "szakemberek" aki "berakták" akkora hozzáértéssel rendelkeztek, hogy muszáj külön is foglalkozni velük, most legyen elég annyi, hogy enyhe hányingerrel emlékezem rájuk minden alkalommal amikor kimegyek rajta. De a lényeg, hogy a tizedszeri beállításra már működik, a hátsó kertbe pedig a konyhából minden reggel tökéletes rálátás nyílik a dzsungelünkre. És Lédi is csodásan tud bociszemmel kunyerálni rajta keresztül.

Volt egy ajtó a régi konyha (most fürdő) felé amit mi befalaztunk, nyitottunk egy ajtót a kamrába (régi fürdőnek kinevezett egérlyuk) és nyitottunk egy átjárót a régi étkezőből (most nappali). Nem volt egyszerű átvágni a vályogfalat, de terhes kismamáknak persze ez sem javallott, úgyhogy nem szállhattam be a dologba.... :/






mivel itt "csak" 1 réteg volt a beton alapozás, viszonylag könnyen feltörték a fiúk, és miután kiásták a Marianna árkot a vízcsöveknek, kivittek pár köbméter homokot szintkiegyenlítés céljából, vissza lehetett betonozni, rá a padlófűtés, és megint minden olyan volt mint régen.




Linóleum padló lett leterítve, külön az én kérésemre, mivel utálom a járólapot, fapadló pedig az én balfék énemnek nem való, így maradt a műanyag. 6 miliméter vastag, így ha rálépsz olyan mint egy szőnyeg. mindenki akinek mondom rögtön asszociál a nagyanyáink ronda sormintás spejz padlójára, amit még ott és ők is szégyelltek, így amikor végül meglátják, el se akarják hinni, hogy ez tényleg az. akinek meg nem mondom, az meg azt hiszi fa. úgyhogy jó vásár volt na :P csak az aljzatkiegyenlítő beton hiányzik alóla, így néhol puklis már, majd ha valaha is eljutunk odáig, akkor újra lesz fektetve.

a "fa" padlóm
Ironman mindent túlaggódiktervez, így a külső fal belülről kapott egy üveggyapotos-gipszkartonos szigetelést, és itt meg is állt a tudomány, ez a pillanatkép uralkodik már 2 éve.


szép, mi? főleg karácsonyi háttérnek. 

Azért a bútorok sokat dobnak rajta, és persze az új és imádott hűtőnk (minden nap elmondom neki mennyire szeretem)

Idén már vissza se költöztettük a számítógépet a nappaliba, úgyis mindjárt itt az ősz amikor lehet visszacuccolni. meg nagyon bűnösek is vagyunk, szeretünk este vacsinál mesét nézni. tévénk meg ugye nincs. Szóval most így néz ki a helyzet:







ma megyek hitelügyintézni (beszédes, hogy a hitelügyintézést a helyesírás ellenőrző elmegyógyintézetnek akarja javítani), remélhetőleg minimális számú agyvérzéssel megúszom és akkor meg tudom írni mi történt.



2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Igen, mivel a külső szigetelés akkor még nagyon vágyálomnak tűnt, viszont úgy gondoltuk, hogy az a fal a leggyengébb láncszem a gépezetben hőtartósság szempontjából, így úgy gondoltuk nem árt ha a gipszkarton alá megy egy réteg üveggyapot hőtükörfóliával. aztán majd egyszer ha oda jutunk akkor lesz külső szigetelés is

      Törlés