2022. május 31., kedd

fűrdőszoba - és egy is önmarcangolás vol346

A számítógépünk már nagyon halódott, ezért elment a doktorbácsihoz 3 hétre. Miután visszatért a szanatóriumból 1 hét múlva hirtelen nem csatlakozott az a meghajtó, ahol a képek voltak lementve.... azonnal szívrohamot kaptam. 3 nap után visszatért a halálból, de a képek fele ott ragadt a túlvilágon. 😢😢😢 Szerintem el tudjátok képzelni mit érzek. Az összes régi házfelújítós kép oda van, csak azok maradtak meg amiket ide feltöltöttem 😭😭😭😭😭😭😭 Még fájóbbá teszi a dolgot, hogy simán meg tudtam volna írni normálisan is ezt a bejegyzést, mert még 2019-ben kezdtem el a kékhalál elött, de lusta voltam felrakni hozzá a képeket😶😢😫 de akkor jöjjön most ami megmaradt:

Ahogy végigtekintettem ezen a kis memoáron feltűnt, hogy a ház egyetlen, a kezdetek óta majdnem kész helyiségéről még egy szó sem esett (azórta is majdnem kész)... régi képek hiányában a képzeletetekre bízom amit látni kellene.

Emlékeztetőnek itt az eredeti alaprajz, így nézett ki a ház amikor megvettük:



Eredetileg a ház ezen helyisége szerintünk a konyha volt. 
Nem tudom ki választotta a színeket és a csempét, de szerintem színtévesztő lehetett, vagy csak simán pocsék az ízlése, ez még a 80-as évek szemüvegén át nézve is bűn..... Rettenetes, fehér és kék és zöld árnyalataiban játszó borzasztóan ronda mintás 10x10 cm-es csempe, hozzá rikító citromsárga fal.

Minden le lett verve, ez így már 800%-os javulást jelent, a szeméthegyet is belevéve:

lambéria boltíves átjáró kibontva, alatta ajtótok 

itt még megvan az átjáró a régi nappaliba, ami most a konyha

A kamra ajtaja be lett falazva, nyitottunk egy átjárót a kazánházba, hogy akinek befagy a sejhaja télen (én) annak ne kelljen kimenni fát rakni a kazánra a cidribe.


A nappaliba vezető átjáró be lett falazva, ide került a kád:



A fürdő, konyha-nappali a padlófűtés miatt fel lett verve és újra lett betonozva, erről kép nincs, pedig ez volt aztán a szívás :(

-biztosan meséltem már az Ironmann kiképzőtáborról, amihez képest az Elit challange egy laza túra a 2 résztvevő szerint. Ennek keretében volt kalapáccsal betonfelverés, de mivel ez túl hardcorenak bizonyult, nagyhiltivel álltak neki. 2 egész éjjel. Ezért mondtam, hogy a szomszédaink a rotakapának inkább örültek😄

Fel lett falazva a bejárat, hogy rendes méretű csukható ajtót tudjunk betenni, a kamrából majdan egy wc lesz, ami a régi étkezőből (most nappali) nyílik:

a piros pulcsis ember áll a fűrdőajtóban a tájolás végett. és lehet, hogy dolgozik is valamit

Hozzánk képest meglepően könnyen sikerült megegyeznünk a barna faerezet hatású járólapban, és a nagy fehér csempében, csak 1x kellett veszekedni mert Ironmann azt hitte majd megengedem, hogy fekete-fehér kockás legyen minden.... ennek fejében viszont bele kellett törődnöm, hogy a plafonig lesz csempézve az ő ötlete alapján (persze nem ő takarítja majd).

Apu szerzett nekünk ingyen fürdőszobabútort, amit egy pesti felújításnál akartak kidobni, és sajnos náluk csak úgy fért volna el ha kiveri a konyha falát, amiről anyának sikerült lebeszélni, így a miénk lett. sokáig pihent az udvaron, szoktattuk a levegőhöz, a nagyvárosi klíma után biztosan furcsa volt neki itt nálunk.

A legdrágább beruházás a csempén és az irgalmatlan mennyiségű csemperagasztón kívül a kád volt, aminél végül meggyőztem Ironmannt, hogy az ő hab testéhez, és a gyermekeink valószínűleg szintén hasonló termetéhez nem lesz jó a 20.000 ft-os( jó jó, 2015 volt...) obis vacak, amiben maximum lábfürdőzni tudnak, vegyünk egy rendes kádat. Végül ismerősön keresztül vettünk aránylag jó áron 70.000 ft-ért egy megfelelő méretű és strapabíró darabot, én úszni is tudok benne 😜 anyagi okokból lebeszéltem a szintén ennyibe kerülő designer csapokról.

De hogy ne gondoljátok, hogy minden simán ment, most jön az igazi sz@pás, a hidegburkoló.

Kisbetűvel kapja a megnevezést, mert a hidegburkolónk nem elég, hogy csak ezzel foglalkozik, még tanárember is, aki ezt oktatja a jövő generációinak. Tehát mondhatjuk, hogy megbízható szakembernek kellene lennie, de nem mondanám, hogy megkapná a jelvényt egy cserkésztáborban.

Szám szerint 6x rakattuk újra vele a padlót, de amit a fallal művelt az se volt semmi, össze-vissza fuga, rossz színválasztás, a szürke és barna fuga találkozása összemosva, még a teljesen egyenletes és tényleg tökéletesen egyforma nagy fehér lapokat sem tudta rendesen összeilleszteni a falon, sok helyen az egyik csempe sarka bentebb van mint a másik, stb. A padlón ugyanez a helyzet, mezítláb járni rajta förtelem volt. Hatodjára nagyjából összejött neki, de még mindig vannak rossz illesztések, természetesen pont a mosdó és a kád előtt, ahol megállunk, és ahol a víz is megáll. 
Ó és a víz. 
Az kifelé folyik az ajtón a nappaliba, annak ellenére, hogy plusz 6 zsák csemperagasztót vetetett velünk, hogy megemelje az egyik sarkát a fürdőnek, hogy a zuhanyösszefolyóba menjen a víz a kád melletti sarokba. Ez se jött össze. Az összefolyót is elgörbítette, valószínűleg ki kell cserélni, ahhoz újra kell majd burkolni, de már nem őt hívjuk el az biztos 😂
Hozzá tartozik a történethez, hogy a faerezet mintájú járólap 15x90 cm-es, nehéz jól rakni, és vannak hibás darabok annak ellenére, hogy nem egy olcsó fajta, de ami hibás, azt félre rakattuk vele, visszavittük és kicseréltettük, akkor ne rakja le, főleg ne a padlóra.
Egyébként kinézetre olyan lett amit szerettünk volna. Féltem, hogy sötét lesz de pont jó, mindenki el van ájulva tőle (főleg miután a lényegében flyamatos építkezés alatt álló házon keresztül ment, és az ottani állapotok után ezt látta:





2016-ban készült el, persze azért voltak hiányosságok, pl:  az ablakcsere, a plafon legipszkartonozása, normális világítás felszerelése, a 2. mosdókagylóba csap és lefolyó, a megfelelő és mindenkinek tetsző zuhanyszett beszerzése (fizikailag lehetetlennek tűnt), nameg egy vita arról kell-e zuhanyfal (persze, hogy kell) vagy nem, "akarok-e árvizet a nappaliban" címmel.😆

Pár évig így voltunk, azután 2019-ben elkapott a Blackfriday láz, terhes is voltam, úgyhogy vásárolgattam mindent össze-vissza, így lett 25.000 ft-ért (!) zuhanyfal.

De nem ment ám ez sem simán... ó nem, hát nálunk mi menne....

Amikor csak annyi volt a feladat, hogy be legyen kötve, a fali kiállás is megvolt, csak fúrni kellett 2 lyukat ahova fel lett volna fogatva, hát nem pont a vízcsövet fúrta el a sógórkám.... este 9-kor.... 



szóval ki kellett bontani a falat, persze pót csempe már nem volt, és aznap fűrdés se mert el keleltt zárni a vizet. Másnap azért már nem hagyott minket bűzölögni, persze a lyuk még mindig alatta van de ha nem nézed nem látod :P mindenkinek ajánlom ezt a zuhanyfalat, kellemes a vízesés, könnyű takarítani, még az ecet sem marta meg, és 2,5 éve jól működik!


Első körben csak az egyik mosdó volt használatban, ahol egy mosogatócsaptelep szolgált, talán  3 évig is. végül meglepő módon találtunk ilyen nagyon bulis világító darabokat a varázslatos nagyáruházba aminek nem mondom a nevét, ami mindkettőnknek tetszett,úgyhogy már 2 éve ezek vanak:






namármost. inkább felmosok, inább megfűrdetem a kutyát a macskával együtt, inkább lefutom bármelyik maratont, sőt, még vasalok is, de ha még egyszer ki kell takarítanom ezeket falnak megyek, vagy világgá....

2020 nyarán pedig az eredeti 80-as évekbeli "nyílászárónak" is nevezhető barna fa ablak  is ki lett cserélve, így már nem fúj be a szél: 


Még hátra van a plafon gipszkartonozása, rendes világítással, és mondhatjuk, hogy lesz egy telejsen kész fűrdőszobánk! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése