2018. október 10., szerda

lehetne a házról írni, de HITEL

Nagy pálfordulat történt, bár nem tudom hova forgolódik már, lassan kitörik a nyaka.

Szóval, miután napokat töltöttem el a fundamenta hitellel, Ironmann felcsatolta míves bocskorát és elrepült a többi bankba, miután megharcolt az OTP-ben dolgozó funkcionális retardált gennyedző keléses hegyi trollokkal átment az MNB-be, ahol már az egyedfejlődésben a gerinces emlősök szintjéig eljutott ügyintézők el tudták neki magyarázni mi az az MFB hitel.

Aki nem tudná: korszerűsítésre adott támogatás, csak és kizárólag nyílászáró cserére, födém és falszigetelésre, fűtéskorszerűsítésre adják, és 0%-os, ugyanannyit fizetünk vissza mint amit adnak.
De azért itt is vannak bukkanók..

Mivel utófinanszírozásos, elő kell teremteni:
a) legalább 5 millió forintot - így le kell mondanom a nagy szekrény mélyén rejtegetett tartalékaimról... hehe
b) találnunk kell egy olyan kivitelezőt, aki öngyilkos akar lenni és minden mindegy már, és előre kiállítja az 5 milliós számlát, hogy a bank kifizesse és legyen miből venni anyagot

Úgy néz ki a b) verzió lesz, bár még nem biztos, mert még nem is látta a házat, de a barát barátjának az apja, szóval "ismerős" (TUDOM, tudom. az ismerős a legrosszabb, de ez van...)

Egyéb részleteiben még hívnunk kellett egy energetikai szakembert, hogy felmérje a házat, és a várható felújítás utáni állapotra is készítsen egy tervezetet, hogy mekkora energiamegtakarítást eredményez ha szigetelünk és egyebek (szerintem kb. 150%, de csak egy szőke vagyok) és így mekkora hitelt kapunk (ezt nekünk kell fizetni).

Utána jön majd a kivitelező, ad ajánlatot (ezt is nekünk kell fizetni), és ezek alapján fog a bank számolni mennyi pénzt kaphatunk.

Aztán még lesz itt mindenféle rejtett költség, közjegyzői díj, ingatlannyilvántartás díja stb... mindent összevetve szerintem ez a hitel is bele kerül kb. 500.000 ft-unkba, ha nem többe, de így is jobban megéri mint bármi más, és a más sincs ingyen.

Ha még lesz fejlemény jövök, addig is a következő bejegyzésben a hétvégén megtudhatjátok mihez kezd egy szőke nő a fűkaszával. Októberben. :P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése