2014. július 29., kedd

tervek

Sok-sok megfeszített munkaóra után, íme a jelenlegi és a tervezett alaprajz, remélhetőleg meg is tudjuk valósítani, ha a Jóisten és a bankok is úgy akarják.

Tehát az elrendezés most:



A jobb oldali a "rendes" bejárati ajtó, előszoba, fürdő, onnan juthatunk a lépcsőházba, jobbra a háló, ( a kis "szobák" a falakat szimbolizálják, mivel vályogház, a falak vastagabbak mint amit a tervezőprogram el tud viselni, úgyhogy így oldottam meg) balra az étkező, abból nyílik a konyha, és a kamra, végül pedig a nappali, ahonnan újból kijuthatunk a kertbe. a ház melletti sötétebb épület a kazánház. A garázst és a többi épületet már nem rajzoltam meg, mivel ha még egy percet is kellett volna bögyörésznem ezt a "pénzértszexelőagyagedény" programot, akkor már nem lenne hajam. Szóval, azt majd máskor....

és amit szeretnénk megvalósítani:

Elismerem, ez egy kicsit kidolgozottabb :) dehát nem bírtam magammal :)

Az előszoba-lépcsőház-szoba páros nem változik, de:
  • a fürdőt kettévágjuk egy fallal, a wc marad, a kádat viszont kivesszük és a maradék helységből kamra lesz.
  •  az étkezőben megegyeztünk, hogy - teljesen egyértelmű - nekem, anyámnak és keresztanyámnak van igaza, felesleges helység (képzeljétek el hogy 3 nő folyamatosan napokig mossa az agyát egy pasinak, vagy megőrül, vagy megtér) szóval, az étkezőből lesz a nappali, a boltíves átjárót itt kicseréljük ajtóra,és a konyhából lesz a fürdő, ott is lesz egy kis falbontás/építés, nyitunk egy átjárót a kazánházba, hogy a hozzám hasonlóan fagyosszenteknek ne kelljen kimenni a hóba megrakni a tüzet, és így oda elfér a mosógép is. a kamra egy részéből lesz még egy wc (gondolhatnátok, hogy 2 embernek minek 2 különálló wc, de nem ismeritek a rokonságunkat)
  • és a jelenlegi nappali nevezetű helységből lesz a konyha, ott a 2 ablakot egy falra tesszük és egy kissé megemeljük, a kamrába nyitunk egy ajtót, a nappaliba egy boltíves átjárót, a fürdő felé vezető boltívet pedig befalazzuk, az áthelyezett ablak helyére pedig egy kétszárnyas erkélyajtó kerül.

Szóval ezt szeretnénk megvalósítani, aztán majd alakul a dolog az idők folyamán, kíváncsi vagyok hogy a végeredmény mennyire fog hasonlítani :) az optimista énem szerint ne dumáljak már ennyit, ilyen lesz és kész, de a realista tudja, hogy milyenek a kivitelezők, szóval majd meglátjuk :)

már látom is a kis disznóimat az erkélyajtó előtt ücsörögni miközben főzőm az ebédet :)

Ja, a disznók valójában 1 db kutyus és 1 db macsek, ime:

Lédi:


és Cicmic:


A két szemem fénye :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése