2014. július 29., kedd

tervek

Sok-sok megfeszített munkaóra után, íme a jelenlegi és a tervezett alaprajz, remélhetőleg meg is tudjuk valósítani, ha a Jóisten és a bankok is úgy akarják.

Tehát az elrendezés most:



A jobb oldali a "rendes" bejárati ajtó, előszoba, fürdő, onnan juthatunk a lépcsőházba, jobbra a háló, ( a kis "szobák" a falakat szimbolizálják, mivel vályogház, a falak vastagabbak mint amit a tervezőprogram el tud viselni, úgyhogy így oldottam meg) balra az étkező, abból nyílik a konyha, és a kamra, végül pedig a nappali, ahonnan újból kijuthatunk a kertbe. a ház melletti sötétebb épület a kazánház. A garázst és a többi épületet már nem rajzoltam meg, mivel ha még egy percet is kellett volna bögyörésznem ezt a "pénzértszexelőagyagedény" programot, akkor már nem lenne hajam. Szóval, azt majd máskor....

és amit szeretnénk megvalósítani:

Elismerem, ez egy kicsit kidolgozottabb :) dehát nem bírtam magammal :)

Az előszoba-lépcsőház-szoba páros nem változik, de:
  • a fürdőt kettévágjuk egy fallal, a wc marad, a kádat viszont kivesszük és a maradék helységből kamra lesz.
  •  az étkezőben megegyeztünk, hogy - teljesen egyértelmű - nekem, anyámnak és keresztanyámnak van igaza, felesleges helység (képzeljétek el hogy 3 nő folyamatosan napokig mossa az agyát egy pasinak, vagy megőrül, vagy megtér) szóval, az étkezőből lesz a nappali, a boltíves átjárót itt kicseréljük ajtóra,és a konyhából lesz a fürdő, ott is lesz egy kis falbontás/építés, nyitunk egy átjárót a kazánházba, hogy a hozzám hasonlóan fagyosszenteknek ne kelljen kimenni a hóba megrakni a tüzet, és így oda elfér a mosógép is. a kamra egy részéből lesz még egy wc (gondolhatnátok, hogy 2 embernek minek 2 különálló wc, de nem ismeritek a rokonságunkat)
  • és a jelenlegi nappali nevezetű helységből lesz a konyha, ott a 2 ablakot egy falra tesszük és egy kissé megemeljük, a kamrába nyitunk egy ajtót, a nappaliba egy boltíves átjárót, a fürdő felé vezető boltívet pedig befalazzuk, az áthelyezett ablak helyére pedig egy kétszárnyas erkélyajtó kerül.

Szóval ezt szeretnénk megvalósítani, aztán majd alakul a dolog az idők folyamán, kíváncsi vagyok hogy a végeredmény mennyire fog hasonlítani :) az optimista énem szerint ne dumáljak már ennyit, ilyen lesz és kész, de a realista tudja, hogy milyenek a kivitelezők, szóval majd meglátjuk :)

már látom is a kis disznóimat az erkélyajtó előtt ücsörögni miközben főzőm az ebédet :)

Ja, a disznók valójában 1 db kutyus és 1 db macsek, ime:

Lédi:


és Cicmic:


A két szemem fénye :)



2014. július 11., péntek

Bácsvíz megint

Ma felhívtam őket, miután nem hívtak vissza, hogy mi van már azzal a bekötéssel.
Hát kiderült hogy tényleg levágtak minket a fővezetékről.
Szóval új bekötésként kell kezelni meg kell terveztetni, körbe kell nézni, jól megköpködni északi irányból és rávágni a varázspálcával, és természetesen jó pénzért.
Az előleg 29.300,-ft-ba (de semmiképpen sem 29.400!) fog fájni, és már előre félek a többitől.

Tegnap volt a villanyos szakink, nem volt felvillanyozva a vezetékektől, árajánlatot se mert adni, idézem: "0-1.000.000,-ft-ig számoljunk" - hát köszi. És az eljövendő 60 napban ne számítsunk villanyórára (!) nemhogy még a vezetékekre.

A napsütötte égbolton gyülekeznek a felhők a mi kis világunkban, ha idén költözünk, az maga lesz a 7 csoda. Pedig de jó lenne már ott karácsonyozni...

2014. július 9., szerda

folyó ügyek

Már az első nap szembesültünk az első és valószínűleg nem az utolsó váratlan problémával:
kihívtam a Bácsvizet, hogy szereljenek fel új vízórát, hátha lesz vizünk a hétvégén, ki is jött két férfiszemély, "1 órán belül" ( az szerelő időben fél napot jelent) felszerelték a vízórát, hát nem jön a víz." hát mér' nem gyün' a víz? " Tanakodtak ott újabb félórát, azután felhívták a "központot" (akikkel én is beszéltem alig 6 órája) és közölték, hogy annak idején amikor "kikötötték a vízórát" az azt jelentette, hogy elvágták a vezetéket a főcsonknál (!) és így újra kell fektetni, terveztetni, ami 200.000-be fog fájni. Na ekkor mini szívroham, másnap be a Bácsvízhez.

A kedves (de tényleg) ügyintéző hölgy, kb. negyed órát kereste a házunkat a rendszerben, amiben ott se volt, mert már olyan rég kikötötték, hogy másik programra álltak át azóta. Nagy nehezen meglett, erre közölte, hogy a gépben csak annyi van írva, hogy leszerelték a vízórát.
De mondom neki, hogy az óra ott volt, csak törött. Ki is cserélték.
Megint nagy tanakodás a kollégával, és arra jutottak, hogy holnap felhívnak, és kijönnek ellenőrizni hogy mi is van itt most.

Remélem nem ugyanazt a két csökkent értelmi képességű hímneműt küldik megint...

2014. július 6., vasárnap

házprojekt indul!

Szerdán végre birtokba adta a végrehajtó (nagyon sok telefonos zaklatás árán) a házunkat :) !

Eddig babonából nem mutattam meg leendő otthonunkat, most pedig már nem is látszott a gaztól, úgyhogy a fényképes beszámoló váratott magára eddig!

Tegnapra meginvitáltam a rokonság egy részét (amelyik szeret rombolni) egy egynapos wellnesstúrára a hátsó kertbe, egy kis borostyán-szaggatásos, bozótvágós viadalomra :) mindenki jól érezte magát,és csak 1 személy sérült meg, ami nálunk már csodaszámba megy, és még maradt is tenni való a következő alkalomra, de azért így is látványos a javulás!

Figyelem: előtte-utána képek következnek:

A kapu:

igen, az-lenne a kapu, amin be lehet-ne jönni

"jé nézd, le van betonozva!"

elő-udvar:
Az ősellenség: borostyán

jobb sarokban Margit a biciklim, egy igazi túlélő-nyugdíjas-terminátor

még 1 fát ki kell venni, meg a szőlő gyökereit kiásni, de ez a rész készen van :)

A hátsó kerttel meg béna voltam, mert elfelejtettem fényképezni indulás előtt. bocsi :) szóval azt majd legközelebb.

A ház belsejéről egyenlőre nem mutatok képet, majd az egyes helységek felújításánál, most úgyse látszik semmi érdekes. a lényeg, hogy ki van takarítva, és nem mondom mi volt a fürdőben...

Folyt.köv!